"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

marți, 23 martie 2010

Inca un prahovean in Liga a III-a

In urma cu doi ani si jumatate, prin toamna lui 2007, una dintre primele masuri pe care le lua Biroul Comisiei Judeteane a Arbitrilor Prahova, la propunerea noului presedinte, Cristian Nica, a fost infiintarea unui lot de perspectiva format din tineri care dovedisera calitati pentru activitatea de arbitraj, in vederea promovarii acestora in Liga a IV-a (Liga A Prahova). Printre cei alesi se afla si jucatorul echipei CS Băneşti Urleta, Mihai Amoraritei. Desi acesta din urma a debutat ca asistent la nivelul fostei divizii D, Cristian Nica a avut inspiratia sa-l delege la centru, recomandat fiind de prestatiile ca arbitru de la jocurile din ligile B si C Prahova, dar si de calitatile sale fizice. Totusi, primul lui joc la centru, Petrolul Ploiesti II - Vointa Baltesti, nu-i trezeste amintiri prea placute tanarului arbitru campinean, acesta fiind lovit, in minutul 87, la scorul de 3-0 pentru Petrolul II, de un "fotbalist" al echipei oaspete, nemultumit de faptul ca a primit al doilea avertisment si, implicit, cartonasul rosu. Desi, pentru multi arbitri, un astfel de moment a coincis cu sfarsitul carierei, pe Mihai incidentul respectiv l-a intarit si l-a facut sa mearga mai departe, dovedind ca este un adevarat luptator. Si bine a facut pentru ca, in toamna lui 2009, acesta a reusit promovarea in lotul Ligii a III-a, in urma examenului organizat de catre Comisia Centrala a Arbitrilor.
Promovarea sa, la varsta de 22 de ani, in cel de-al treilea esalon, nu a fost deloc o intamplare, ci a venit ca o confirmare a increderii pe care CJA Prahova i-a acordat-o in momentul in care l-a desemnat printre cei trei arbitri care au fost monitorizati, anul trecut, de catre CCA.
Vineri, 19 martie 2010, a sosit si momentul mult asteptat pentru "Amor", acela al debutului in Liga a III-a. Ajutat de doi arbitri asistenti cu experienta, Emil Bozieru si Adrian Nita, acesta a condus, fara probleme, jocul dintre FC Caracal si Juventus Bascov (0-0), prestatia sa fiind remarcata si de observatorul pentru arbitri, fostul asistent de prima divizie Stefan Poenaru. 
Licentiat al Facultatii de Educatie Fizica si Sport, Mihai Amoraritei a devenit, astfel, cel mai tanar cavaler al fluierului care reprezinta judetul nostru la nivel national, fiind unul dintre arbitrii de mare perspectiva pe care Prahova ii propune fotbalului romanesc. Daca se va pregati, in continuare, ca si pana acum si daca va ramane acelasi baiat modest si cu bun simt, Mihai are toate sansele sa ajunga cat mai sus in arbitrajul romanesc. De el depinde sa reuseasca. Mult succes!

Mihai Liviu Amoraritei
Varsta: 22 ani
Domiciliu: Campina/ Prahova
Studii – Licentiat al Facultatii de Educatie Fizica si Sport, Specializarea – kinetoterapie. Master – Kinetoterapia in afectiuni locomotorii (anul I).
Anul in care a devenit arbitru: 2005
Anul obtinerii categoriei a II-a: 2006
Anul promovarii in Liga a IV-a: 2007
Anul obtinerii categoriei I: 2008
Anul promovarii in Liga a III-a: 2009
Numar de jocuri arbitrate: peste 300
A jucat fotbal la: Poiana Campina si CS Banesti Urleta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu