"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

marți, 4 decembrie 2012

Alexandru Tudor va arbitra derby-ul grupei L din Europa League


Atat de huliti in tara, arbitrii din Romania sunt apreciati de catre UEFA, fiind delegati in mod constant la jocuri din competitiile europene. Si nu orice jocuri. Dovada este si ultima etapa din grupele Europa League, programata joi, 6 decembrie.

Derby-ul grupei L, care se va disputa intre ocupantele primelor doua pozitii, Levante (loc 2) si Hannover (loc 1) a fost incredintat unei brigazi conduse de catre Alexandru Tudor. Colegii sai vor fi Cristian Nica, Aurel Onita (asistenti), Ovidiu Hategan, Cristian Balaj (aditionali) si Octavian Sovre (rezerva).

Partida de la Valencia va incepe la 22:05, ora Romaniei (21:05 - locala).

4 comentarii:

  1. Totusi ce paradox in Romania are meci la liga 2-3 iar in Europa are parte de cele mai grele meciuri.Pana la urma ne-am obisnuit cu faptul ca in Romania sa fie improscati cu noroi iar UEFA sa le incredinteze meciuri dificile este insa pacat ca trebuie sa treaca prin asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred ca este vreo problema daca, dupa mai multe jocuri dificile, un arbitru de top oficiaza si in esaloanele inferioare. Ba cred ca este chiar benefic pentru el. Scapa putin de presiunea si stresul de la Liga 1, dupa care revine pregatit sa conduca din nou meciuri importante. Nici jucatorii nu disputa derby-uri etapa de etapa, plus ca, din cand in cand, sunt odihniti de catre antrenori. Acelasi lucru e normal sa se intample si in cazul arbitrilor. Pentru ca, surpriza!, si ei sunt tot oameni, nu roboti. PS: S-au prins si cei de la UEFA de valoarea diversilor "oameni de fotbal" de pe plaiurile Mioritei, asa ca vezi cat de mult tin cont de parerile lor!

      Ștergere
  2. Nu zic ca nu insa de ce in Anglia s-au Spania aceste lucruri nu prea se vad.A da faptul ca Web mai e si rezerva e totul ok insa sa arbitreze in liga 3-a chiar daca a facut o greseala parerea mea ca nu poate fi tras la raspundere tocmai asa.Sincer eu il consider cel mai bun arbitru din Romania chiar daca Ovidiu Hategan in urmeaza indeaproape.E drept ca avem nevoie si de arbitrii tineri in Romania care vin din urma insa dupa parerea mea e nevoie de experienta lui Alexandru Tudor pe prima scena a fotbalului Romanesc.Speram sa vedem si alti arbitrii pe lista FIFA care sa aiba meci in cupele europene.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred ca arbitrii din campionatele puternice oficiaza numai in prima liga. Nici arbitrii din categoria "Elite", in care se afla si Webb, nu conduc doar jocuri de Champions League... Revenind la Alexandru Tudor, asa cum il cunosc eu, pentru el a arbitra inseamna o mare bucurie, indiferent de esalon. Evident ca este nevoie de experienta lui. PS: Si eu imi doresc sa vad cat mai multi arbitri romani delegati la jocuri din competitiile organizate de UEFA sau FIFA.

      Ștergere