"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

luni, 17 decembrie 2012

AJF Prahova | Duel intre doi fosti arbitri: Silviu Cringasu si George Andrei, maine, la VP TV


UPDATE: Astazi am fost sunat de cateva persoane care m-au "certat" pentru ca link-ul pe care l-am pus la finalul acestui material nu functioneaza. Este vorba de cel catre site-ul www.valeaprahovei.tv, unde se pot vedea live emisiunile postului de televiziune cu acelasi nume, la care va avea loc si "duelul" despre care v-am vorbit. Ciudat, site-ul VP TV a picat, subit, tocmai astazi. Nu stiu care este motivul si nici nu ma intereseaza. Am gasit insa o alternativa foarte buna pentru a vedea emisiunea care va rula de la ora 21:00. Si nu numai aceasta. Puteti vedea foarte multe alte posturi tv. Trebuie doar sa accesati link-ul http://www.pbxtv.net/ro/, intrati pe site-ul respectiv si instalati un mic programel. Va faceti un cont gratuit si totul merge foarte bine! De asemenea, exista si varianta vizualizarii direct in browser-ul pe care il utilizati, fara a mai instala programul in calculator. Succes!

Va vorbeam, zilele trecute, despre alegerile de la AJF Prahova, anuntate “la rubrica de comemorari”  si apoi... amanate de catre conducerea asociatiei, dupa ce s-a aflat de existenta unui contracandidat la functia de presedinte. Motivul... am putea sa-l aflam maine, de la ora 21:00, intr-o emisiune in care se vor intalni doi fosti arbitri: Silviu Cringasu, actualul presedinte al AJF, si George Andrei, fost vicepresedinte al institutiei respective, dar si fost presedinte al CJA. Acesta din urma este singurul contracandidat al lui Cringasu, cel putin pana acum...

“În sfârşit, marţi, 18 decembrie 2012, la ora 21.00, în studioul postului regional Valea Prahovei TV, directorul de programe al acestuia  şi, totodată, realizator al emisiunii Prim Plan, Daniel Dimache, îi va avea ca invitaţi pe preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Prahova, Silviu Crângaşu, şi pe contracandidatul acestuia din urmă la alegerile pentru postul cel mai înalt din cadrul instituţiei din strada Pielari nr. 5, Gheorghe Andrei.”, anunta jurnalistul Dragos Trestioreanu pe blogul sau (vezi continuarea aici).

Pe langa alte teme, se va discuta si problema statutului asociatiei, votat la adunarea generala de vineri, 14 decembrie 2012. Va fi foarte interesanta explicatia pe care o va da Silviu Cringasu in privinta introducerii unei noi conditii care contravine statutului cadru impus de catre Federatia Romana de Fotbal. Mai precis, cei care vor sa-i fie contacandidati la alegeri trebuie sa fi avut un “mandat neintreruptde minim 4 ani, intr-o functie de conducere. Statutul FRF prevede o perioada de 4 ani, dar nu consecutivi! De exemplu, George Andrei, care a fost 3 ani vicepresedinte al AJF si 7 ani presedinte al CJA (dar nu 4 ani consecutivi), ar avea dreptul sa participe la alegeri, conform statutului cadru impus de FRF, pe care toate asociatiile judetene sunt obligate sa-l respecte. Insa, prin introducerea acelei “chichite” in statutul AJF Prahova, se spera probabil ca va fi tinut departe de postul de presedinte al asociatiei. Ca si cum un om cu o asemenea experienta n-ar avea capacitatea de a conduce AJF-ul.

Un alt aspect interesant este ca din proiectul propus initial de AJF Prahova se eliminase posibilitatea ca presedintii de cluburi sa poata participa la alegerile pentru functia de presedinte:

“d) au îndeplinit pentru o perioadă de minim 4 ani (mandat neintrerupt) una din următoarele funcţii: preşedinte AJF/LPF/FRF, vicepreşedinte AJF/LPF/FRF, preşedinte al unei comisii permanente din cadrul AJF/LPF/FRF.”  (vezi Articolul 36, Proiect_Statut_AJF_Prahova)
  
Asta insemna practic lipsa unui contracandidat. Pentru ca mi-e greu de crezut ca presedintele LPF sau cel al FRF ar fi venit sa candideze la alegerile de la AJF Prahova.

Pana la urma, dupa sesizarea facuta de cateva echipe, se pare ca s-a adoptat urmatoarea formula, conform ziarului Prahova:

“d) au indeplinit pentru o perioada de minim 4 ani (mandat neintrerupt) una dintre urmatoarele functii: presedinte AJF/LPF/FRF, vicepresedinte AJF/LPF/FRF, presedinte al unei comisii permanente din cadrul AJF/LPF/FRF sau au fost presedinti ai unui club, pentru o perioada similara.”

Asadar, se anunta o emisiune foarte interesanta, de aceea va recomand s-o urmariti.

Cei care nu receptioneaza postul Valea Prahovei TV pot viziona emisiunea, live, pe internet (click aici). Trebuie doar instalat un mic programel in Internet Explorer.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu