"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

marți, 11 decembrie 2012

“Domn profesor” si arbitrii / Incotro ne indreptam?


Zilele trecute, un tanar arbitru imi povestea, consternat fiind, despre comportamentul incalificabil al antrenorului unei grupe de copii. Lasand la o parte faptul ca i-a reprosat necunoasterea Legilor Jocului, cand de fapt tocmai el era cel care nu stia regulamentul, “domn profesor” a trecut la injurii si amenintari, fara a tine cont de calitatea pe care o are. Pentru ca pe el nu-l interesa educatia acelor copii, scopul sau era de a-si scuza neputinta,  aruncand vina pe umerii arbitrilor. Si se pare ca nu se afla la prima abatere. Mai grav insa este faptul ca, in loc sa-i condamne comportamentul, l-au copiat si parintii, urmati imediat de catre copii! In aceste conditii, mai are sens sa vorbim despre educatie?!

Pentru mine, si sunt convins ca si pentru multi dintre voi, ceea ce am scris mai sus nu este, din pacate, ceva senzational, nemaiintalnit... Este doar o alta poveste, cu “profesori” si elevi, din lumea fotbalului romanesc. La nivel de judet, de exemplu, s-a intamplat ca “domnul profesor” chiar sa loveasca un arbitru in fata elevilor sai. Masurile... aceleasi ca intotdeauna! N-are sens sa le mai comentam si nici sa ne mai miram de incidentele care se petrec aproape saptamana de saptamana. Au devenit, din pacate, ceva banal, atat la nivel de copii si juniori cat si la seniori.

Poate ca n-as fi scris randurile de fata daca nu citeam asta-seara un material excelent al lui Andrei Vochin, jurnalistul Gazetei Sporturilor: “Aoleu, ne fură ăştia! Aoleu, n-am nici o vină!”. Va recomand din suflet sa-l lecturati, pentru ca merita! (Il gasiti aici: http://vochin.gsp.ro/stiri/1639/aoleu-ne-fura-astia-aoleu-n-am-nici-o-vina.htm)

In final, nu-mi mai ramane decat o simpla intrebare: incotro ne indreptam?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu