"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

sâmbătă, 9 octombrie 2010

Euro 2012: Franta - Romania / Arbitreaza Pedro Proenca


Acum ori niciodata!

In aceasta seara, pe "Stade de France", Romania intalneste echipa "cocosului galic", intr-un joc de "care pe care". Partida va incepe la ora 22:00 - in direct pe Pro Tv -, si va fi arbitrata de o brigada condusa de catre Pedro Proenca (foto), cel mai bun arbitru portughez al momentului. La cele doua linii acesta va fi ajutat de catre conationalii sai Jose Tiago Garcias Bolinhas Trigo şi Ricardo Jorge Ferreira Santos, in timp ce al patrulea oficial a fost desemnat Joao Francisco Lopes Ferreira.

Arbitrul din aceasta seara s-a nascut pe 3 noiembrie 1970, numele lui complet fiind Pedro Proenca Oliveira Alves Garcia. De profesie economist, acesta locuieste in Lisabona, ocupatia sa, in afara arbitrajului, fiind aceea de manager financiar. In 1998, a debutat in prima divizie portugheza, iar din 2003 se afla pe lista FIFA. A fost desemnat de doua ori cel mai bun arbitru din tara sa, in 2007 si in sezonul 2009/2010. Anul trecut a fost promovat in prima categorie a arbitrilor europeni, "Elita". In timpul liber ii place sa mearga la schi, sa scrie sau sa citeasca. Daca pana acum nu s-a mai intalnit cu nicio echipa romaneasca, in schimb, Proenca a arbitrat de trei ori nationala Frantei, pe terenul acesteia.

Sa speram ca romanii nostri se vor "destepta" in cel de-al 12-lea ceas si vor reusi sa jumuleasca mandrii "cocosi" chiar la ei in ograda. Ar fi o victorie extraordinara care ar aduce linistea in jurul nationalei , reintroducandu-ne in lupta pentru calificarea la Campionatul European din 2012. Sa le tinem pumnii si sa cantam impreuna, chiar daca doar din fata televizoarelor, "Desteapta-te, romane!", asa cum o fac francezii cu "Marseilleza" lor.

Desteapta-te, romane!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu