"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

joi, 21 octombrie 2010

"City of Manchester Stadium" - Aici vor arbitra romanii asta-seara


Asta-seara, Alexandru Tudor, Cristian Nica, Aurel Onita, Marius Avram, Ovidiu Hategan si Radu Petrescu vor pasi pentru prima data pe "City of Manchester Stadium", acolo unde vor oficia la jocul dintre Manchester City si Lech Poznan, contand pentru grupele Europa League. 

Preluat in 2008 de catre seicul Mansour bin Zayed Al Nahyan, clubul gazda este considerat unul dintre cele mai bogate din lume. Daca ne uitam doar la sumele de transfer de asta-vara si la fotbalistii pe care ii are in lot, ne vom da seama ca proprietarul acestuia n-a glumit cand a spus ca vrea sa faca din "cetateni" cel mai puternic club al Angliei. Yaya Toure (Barcelona) - 35 milioane euro -, David Silva (Valencia) - 30 milioane euro -, Aleksandar Kolarov (Lazio) - 22 milioane euro -, Jerome Boateng (Hamburg) - 12.5 milioane euro - si Mario Balotelli (Inter Milano) - 28 milioane euro - sunt ultimii super fotbalisti care au ajuns sub comanda italianului Roberto Mancini. Alaturi de Patrick Vieira, Emmanuel Adebayor sau Carlos Tevez acestia au dus echipa, dupa primele opt etape, pana pe locul doi in Premier League, sub Chelsea, dar peste Arsenal si Manchester United. Mai nou, "cetatenii" sunt interesati de romanul Stefan Radu, fundasul lui Lazio Roma.


Actualul stadion pe care evolueaza echipa fondata in 1880 a fost inaugurat pe 25 iulie 2002, la doi ani si jumatate de la inceperea constructiei, cu ocazia festivitatii de deschidere a Jocurilor Commonwealth-ului.
Initial a costat 110 milioane lire sterline, dar dupa desfasurarea competitiei pentru care a fost construit s-a luat hotararea sa fie transformat pentru fotbal, renuntandu-se la pista de atletism, decizie care a mai costat alte 30 milioane de lire. Cu o capacitate de 47.726 locuri "City of Manchester Stadium", este a cincea arena ca marime din Premier League si a 12-a din Regatul Unit. Ea va continua sa fie modernizata, studiindu-se deja posibilitatea de marire a capacitatii la 60.000 de locuri.


Pentru ca in Anglia fotbalul este o industrie, stadionul de asta-seara a mai gazduit, pe langa finala Cupei UEFA din 2008 si meciuri de rugby sau concerte ale unor mari artisti internationali. Aici au cantat Oasis, Rod Stewart, George Michael, Red Hot Chili Peppers, Bon Jovi si multi altii.

Avand in vedere ca Anglia candideaza pentru organizarea Campionatului Mondial de fotbal din 2018 se spera ca "City of Manchester Stadium" va fi unul dintre stadioanele care vor gazdui meciuri de la Turneul Final, in eventualitatea castigarii competitiei de catre englezi.

Vedeti mai jos atmosfera creata de catre suporterii lui Manchester City inaintea unui joc impotriva rivalilor de la Manchester United. Cam asa va fi si asta-seara, de la ora 22:05.


Sursa: wikipedia.org si mcfc.co.uk (poze)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu