"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

joi, 12 iulie 2012

INTERVIU | Cornel Avram vorbeste despre cantonamentul arbitrilor din Timis

La finalul lunii iunie, CJA Timis a organizat un nou cantonament pentru arbitrii sai, la care au luat parte 28 de tineri. Responsabil, ca si la precedentele patru, - Cornel Avram (foto), fost arbitru asistent in prima liga. Foarte amabil, acesta ne-a acordat un interviu in care ne vorbeste despre actiunea de la Garana.

S-a mai dus un cantonament… al cincilea. Care sunt concluziile?
De fiecare data este mai bine. Invatam din cantonamentele anterioare ce putem imbunatati. Pot spune ca acesta a fost cel mai reusit de pana acum.


In iarna stiu ca au participat si arbitri din alte judete. S-a repetat situatia in aceasta vara?
Acum au participat doi arbitri din colegiul Caras-Severin: Dorian Miclosina si Alexandru Domaneantu. Au mai fost si alte cereri - din Mehedinti, Bucuresti si chiar Constanta -, dar, din motive personale, arbitrii respectivi nu au mai putut participa.

Dupa cantonamentul din iarna trecuta spuneati: “mi-as dori sa vad cat mai multi promovati dintre cei care au fost sa se pregateasca”. Vi s-a indeplinit aceasta dorinta?
Da. Si de aceea sunt si mandru, mai ales ca, atunci cand am venit in acesta comisie, am facut un pariu cu mine - am zis ca in 4 ani vreau sa contribui la promovarea a cel putin 15 arbitri. Deja sunt 13. Dintre cei care au participat in iarna au promovat: Catalin Botas, (arbitru in Liga 1), Calin Cimponieru (arbitru asistent in Liga 2), Horea Muresan (arbitru in Liga 3) si Patricia Samsudean (arbitru asistent in Liga 3). De asemenea, Dorian Miclosina, care a promovat in Liga 1, a participat in etapele anterioare.

Cum a aratat o zi la Garana?
O zi placuta, racoroasa, aer rarefiat si multa munca:
* 8:00 - micul dejun
* 10:00 - primul antrenament fizic (80-100 min.)
* 13:00 - pranzul
* 16:00 - antrenamentul fizic al doilea (60-90 min.)
* 19:00 - cina
* 20:00 - pregatire teoretica (1h-2h)
In rest, program de voie.

Cine a suportat cheluielile acestui cantonament?
Ca in fiecare an, arbitrii si-au suportat cheltuielile din propriile buzunare. Ne-am organizat noi, am mai gasit si niste persoane generoase, care ne-au ajutat cu anumite produse si atunci cheltuielile au fost mai mici.

Ce ne mai puteti spune despre aceasta actiune a CJA Timis?
In aceste cantonamente, pe langa pregatirea propriu-zisa, iti poti da seama si de caracterul, valoarea si calitatile fiecarui arbitru in parte. Cei care si-au dorit performanta au venit si in etapele urmatoare. In proportie de 80 % sunt aceiasi, iar ca dovada toti care au promovat au participat la cantonamentele anterioare. Daca inainte arbitrii se formau din fosti sportivi, acum ei se fac din copii. Sper sa nu se supere unii pe mine, dar la foarte multi trebuie sa incepi cu ABECEDARUL, adica cu mersul pe strada.

Care este programul arbitrilor din Timis in perioada urmatoare?
In functie si de programul CCA, ne-am propus sa sustinem testele fizice cu lotul din Liga a IV-a si categoria I pe 07.08.2012, iar cu cei de categoria a II-a - pe 14.08.2012. Stagiarii si femeile vor alerga pe 21.08.2012, urmand ca in data de 28.08.2012 sa testam restantierii. Testarea teoretica va si sustinuta la sedinta imediat urmatoare dupa testarea fizica (joia). Iar pana atunci, in fiecare marti, de la ora 18:00, au loc sedintele obligatorii.

Va multumesc pentru amabilitate si va astept la iarna cu un nou interviu!
Sper, cu ajutorul bunului Dumnezeu, sa fim sanatosi, sa avem putere sa trecem peste toate. Iar in iarna sa va pot acorda un nou interviu, pentru a va da informatii despre alti arbitri pregatiti sa faca pasul spre ligile superioare.

PS: Voi reveni si cu o serie de poze din cantonamentul de la Garana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu