"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

duminică, 1 iulie 2012

Dupa finala Champions League, Pedro Proenca va arbitra si finala EURO 2012Pedro Proenca (foto: thesun.co.uk) a fost desemnat de catre UEFA sa conduca finala Campionatului European de fotbal disputat in Polonia si Ucraina. Este a doua competitie majora pe care portugezul o va arbitra anul acesta, dupa finala Champions League, castigata de catre Chelsea in dauna nemtilor de la Bayern Munchen.

Nascut pe 3 noiembrie 1970, Pedro Proenca Oliveira Alves Garcia locuieste in Pinhal Novo, un orasel cu 26.000 de locuitori, situat in apropierea Lisabonei. In afara arbitrajului este director financiar.In prima liga portugheza a debutat in 1998, iar pe lista FIFA se afla din 2003. Un an mai tarziu arbitra finala Campionatului European de juniori sub 19 ani, iar in 2009 era promovat de catre UEFA in prima categorie a arbitrilor europeni, "Elite". In 2011 a fost desemnat cel mai bun arbitru din tara sa.

Trei jocuri a condus pana acum la acest turneu final, in doua dintre ele evoluand chiar finalistele de asta-seara: Spania-Irlanda (4-0, grupe), Franta-Suedia (2-0, grupe) si Anglia-Italia (2-4, dupa loviturile de departajare; sferturi).

Spania - Italia, astazi, ora 21:45, TVR 1
Stadion: “Olimpic”, Kiev
Arbitru: Pedro Proenca Oliveira Alves Garcia (Portugalia)
Arbitru asistent 1: Bertino Cunha Miranda (Portugalia)
Arbitru asistent 2: Ricardo Jorge Santos Ferreira (Portugalia)
Arbitru aditional 1: Manuel Jorge Moreira Neves De Sousa (Portugalia)
Arbitru aditional 2: Pereira Duarte Nuno Gomes (Portugalia)
Al patrulea oficial: Cuneyt Cakir (Turcia)
Rezerva arbitru asistent: Bahattin Duran (Turcia)
Observator arbitri: David Elleray (Anglia)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu