"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

joi, 5 aprilie 2012

SOCANT! Fostul arbitru Constantin Zotta se teme de… arbitraj! L-or chinui amintirile?

Zotta… Constantin Zotta (foto: gsp.ro). Pentru copiii care nu au auzit inca de domnia sa: este un fost purtator al ecusonului FIFA, “retras” din arbitraj inainte de varsta limita, din motive care… sa zicem ca-mi scapa! In prezent ocupa un post in organigrama Rapidului, nu stiu exact care, asta dupa ce a fost data afara de la Vaslui de catre patronul Adrian Porumboiu, si el fost arbitru international. Nici in aceasta situatie nu cunosc motivul, dar ne ajuta preacuviosul Gigi Becali, care se lauda ca-l stie el. Iata ce spunea patronul Stelei in luna decembrie a anului trecut, conform site-ului a1.ro:

"Eu i-am zis lui Porumboiu sa-l ia pe Zotta. Nu stiam că e hot. I-am spus ca e la fel de bun ca Argaseala si sa-l ia si pe Daniel Stanciu. Astăzi ce mi-a zis Porumboiu: ‘El mi-a cerut bani pentru un jucator si i-a trimis intr-un cont de-al sau. In loc sa dea banii la club, i-a luat el, si-a tras comision. Asta e, tac din gura si nu mai zic nimic ca ma fac de ras. L-am dat afara si aia e’, a dezvaluit finantatorul stelist.”

De ceva vreme domnul Zotta traieste o adevarata drama - o teama continua i-a invadat sufletul si nu-i mai da pace! Probabil ca nici noaptea nu mai doarme de cata teama ii este… Cum se apropie ziua jocului, cum i se face teama. Culmea, desi credeam ca frica vine din alta parte, nu este asa! Ea vine tocmai de la cine ne-am astepta mai putin - de la arbitri! Si cica nu ar fi vorba de amintiri, ci de prezent.

"Îmi e teamă de arbitraj cu CFR Cluj”, zice stimabilul fost arbitru, conform gsp.ro.

Normal! Doar nu credeati ca se teme sa nu se scufunde planeta domnului Copos?! Cum, tocmai acum cand e pe cai mari, scapat de amenintarea “Dinu Vama” si de scandalul “sms-urilor”? Domnul Zotta nu este suparat nici din cauza jocului practicat de echipa in jurul careia graviteza. O formatie cu jucatori senzationali, care practica un fotbal nemaivazut, foarte aproape de stilul “tiki-taka Barcelona”. Deocamdata se afla la nivelul “taca-paca”, premergator lui “taka-tiki”… Dar cum eu nu ma prea pricep la fotbal, sa revenim la oile noastre. Nu a fost nici o aluzie, nea Gigi.

Iata o prezentare facuta stimabilului domn Costel, de catre gsp.ro, pe 22 iulie 2011:

“Constantin Zotta (Vaslui)
Pătat ca arbitru, controversat ca şi conducător
Are 49 de ani şi, teoretic, pînă acum 4 ani ar fi avut dreptul să activeze ca arbitru, profesia care l-a consacrat în fotbalul românesc. Totuşi, el a ieşit mult mai devreme din arbitraj, după mai multe scandaluri în care a fost implicat. Cele mai celebre, cele de la meciurile Naţional - Rapid, cînd a fost fugărit pe teren de Gino Iorgulescu şi de la Rocar - Steaua, cînd Victor Piţurcă, atunci antrenor la Steaua a dorit să scoată echipa de pe teren, scandalizat de ce face Zotta.
A ieşit pe uşa din dos a arbitrajului, însă la scurt timp a primit propunerea lui George Copos de a veni la Rapid. A acceptat, însă performanţele sale în fruntea clubului sînt aproape zero barat. A fost arătat cu degetul că în mandatul lui Peseiro a fost cel care a girat sumele colosale plătite pe diverşi jucători, sume care ar fi ajuns la firme de impresariat fantomă.
Copos l-a dat afară, iar următorul loc de muncă a fost Comisia Centrală a Arbitrilor, unde a făcut echipă cu Vasile Avram, Constantin Gheorge "Suceavă" şi Dan Petrescu. În urmă cu o lună a semnat cu FC Vaslui, echipă care în ultimul campionat a fost lovită în plin de erorile de arbitraj şi care vede în instalatea lui Zotta omul perfect pentru ca balanţa erori pro-erori contra să încline altfel în noul sezon.”

Fostul primar al Bacaului si patron al echipei cu acelasi nume, Dumitru Sechelariu, se lauda ca el l-ar fi “ajutat” sa se lase de arbitraj. Iata ce spune intr-un material aparut in Prosport-ul din 12 ianuarie 2009, intitulat „L-am bubuit toată noaptea!”:

“Discuţia despre Zotta se leagă rapid şi pare a fi un soi de descătuşare pentru omul care a vrut să ducă Bacăul în Liga Campionilor. „Cel mai tare m-a supărat Zotta. N-o să-l iert niciodată! Dar i-am şi plătit-o! După meciul pierdut cu Petrolul l-am bubuit toată noaptea! Toată noaptea! I-am dat să mă ţină minte! Nu mai puteam suporta umilinţa la care mă supusese! Se juca el pe banii mei? Cu sănătatea mea? Aaa, iar a doua zi, eu, eu cu mâna mea, l-am scos din arbitraj!”.

Am uitat sa va spun si ca domnul Zotta a facut parte din fosta structura de conducere a Comisiei Centrale a Arbitrilor fiind, atentie!, Responsabilul cu Dezvoltarea Arbitrajului in Romania! O persoana mai nimerita pentru aceasta functie nici ca se putea! A parasit CCA in vara lui 2011 pentru contractul cu FC Vaslui.

In concluzie, pentru linistea domnului Zotta, un veritabil specialist in domeniul arbitrajului si al fotbalului in general, CCA ar trebui sa-i asculte sfatul si sa aduca arbitri straini, macar de nivelul sau. Pentru ca cei de aici n-au cum sa-i egaleze vreodata performantele!

PS: Mi-e teama ca vom pierde iar timpul in fata televizoarelor, fotbalul urmand sa-l joace patronii, presedintii si antrenorii, la pauza si la final, pe digi, gsp, dolce, sport.ro si ce posturi or mai fi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu