"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

marți, 3 mai 2011

UCL | Barcelona-Real Madrid: De Bleeckere arbitreaza, Collina observa

frankdebleeckere.com
Asta-seara este Champions League. Din nou “El Clasico”, de data aceasta in mansa retur a semifinalelor. Sa nu ziceti ca v-ati plictisit de Barcelona sau Real, ca nu va cred!

Partida de pe Camp Nou a fost incredintata unei brigazi din Belgia, condusa de catre Frank De Bleeckere.

Al patrulea arbitru al lumii in 2010, centralul de asta-seara se afla in ultimul an de arbitraj, pe 1 iulie  urmand a atinge borna 45.

De Bleeckere a devenit arbitru in 1984, ducand mai departe traditia familiei. O traditie inceputa de catre bunic, in anii ‘50 si ’60, si continuata de catre tatal sau pana in urma cu vreo 20 de ani.

Din 1998 se afla pe lista FIFA, avand un palmarea impresionant. Cele mai importante repere ale carierei sale ar fi turneele finale la care a luat parte - Euro 2008, respectiv Campionatele Mondiale din 2006 si 2010.

A fost delegat la 108 meciuri de catre UEFA, 43 dintre ele fiind in cea mai importanta competitie europeana - Champions League.

S-a intalnit de mai multe ori cu cele doua echipe, dar interesant este ca ultima partida in care a arbitrat-o pe Barcelona a fost tot in semifinalele Ligii Campionilor. Se intampla anul trecut, pe 28 aprilie, si tot pe “Camp Nou”. Atunci, “extraterestrii” invingeau cu scorul de 1-0 viitoarea castigatoare a competitiei, Internazionale Milano. Cine era antrenorul italienilor? Jose Mourinho, tehnicianul de astazi al Realului!

Vedeti mai jos brigada completa, cu mentiunea ca asistentul Mark Simons l-a inlocuit pe Peter Hermans, desemnat initial, dupa ce acesta din urma a suferit o accidentare.

Asta-seara, ora 21:45

FC Barcelona – Real Madrid, in tur: 2-0
Stadion: Camp Nou, Barcelona; TV: TVR 1
Arbitru: Frank De Bleeckere (Belgia)
Arbitri asistenti: Walter Vromans, Mark Simons (Belgia)
Arbitri aditionali: Luc Wouters, Peter Vervecken (Belgia)
Al patrulea oficial: Serge Gumienny (Belgia)
Delegat UEFA: Sergio Di Cesare (Italia)
Observator pentru arbitri: Pierluigi Collina (Italia)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu