"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

marți, 3 mai 2011

Arbitrul Valentin Marinica alerga pe Drumul Mingii / Tronsonul Targoviste - Baicoi

Despre Valentin Marinica v-am mai vorbit si cu alte ocazii. Este un tanar arbitru prahovean, din comuna Cornu, student in ultimul an al Facultatii de Educatie Fizica si Sport din cadrul Universitatii Transilvania Brasov.

In 2007 a renuntat la fotbal pentru a deveni cavaler al fluiuerului, iar in prezent face parte din lotul Ligii a IV-a. La 21 de ani se anunta o mare speranta a arbitrajului prahovean, dar mai ramane sa si confirme.

Este fan Alexandru Tudor, pe urmele caruia spera sa calce in viitor.

Dupa ce va absolvi facultatea, doreste sa devina profesor de sport la una dintre scolile prahovene. Interesanta este tema pentru lucrarea de licenta - "Factorul fizic si pregatirea psihologica a arbitrului de fotbal", deci tot ceva legat de arbitraj.

Pentru el Fotbalul adevarat  inseamna: respectul fata de fostele glorii, promovarea adevaratelor valori ale sportului rege, respectul fata de spectatori, jucatori, adversari… adica tot ceea ce insemana spiritul de fair play, specatculozitate, maiestrie si pasiune.”

S-a inscris pe Drumul Mingii, datorita "pasiunii pentru fotbal, in special pentru arbitraj, si respectul fata de fostele glorii ale fotbalului romanesc".

3 comentarii:

  1. bv mei Valy...tine-o tot asa:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca acest arbitru nu promoveaza la toamna, o sa... intentez proces AJF-ului, fiindca nu stie sa-si impuna la CCA adevaratele valori din arbitraj. Domnule Marinica, burta pe carte, ca de restul cred ca se ocupa de-acum AJF-ul! Macar de... frica tribunalului.

    RăspundețiȘtergere
  3. el nu poate sa alerge mai mult de 3000 m si voi il vedeti promovat......ciudat sistem de valori....

    RăspundețiȘtergere