"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

joi, 22 noiembrie 2012

Patritiu Abrudan observa o brigada spaniola in Europa League


Fostul asistent FIFA Patritiu Abrudan a fost delegat de catre UEFA, ca observator de arbitri, la un joc contand pentru etapa a 5-a din grupele Europa League. Este vorba despre partida dintre PSV Eindhoven (Olanda) si Dnipro Dnipropetrovsk (Ucraina), care se va disputa astazi, cu incepere de la ora 22:05 (21:05 - locala), pe stadionul PSV.

Arbitrii pe care-i va observa clujeanul vin din Spania, Carlos Clos Gomez fiind desemnat la centru.

Partida se anunta a fi una foarte interesanta, dupa ce in tur oaspetii de astazi au castigat cu 2-0. Plus ca ucrainienii se afla pe prima pozitie in timp ce gazdele sunt pe 4.

Un alt amanunt interesant este faptul ca la cealalta partida din grupa F, AIK Solna (Suedia) - Napoli (Italia),  va oficia o brigada romaneasca condusa de Ovidiu Hategan. La cele doua linii de margine se vor afla Cristian Nica si Octavian Sovre, in timp ce Alexandru Tudor si Sebastian Coltescu vor fi aditionali. Radu Ghinguleac este rezerva.


PSV Eindhoven – Dnipro Dnipropetrovsk
Stadion: PSV, Eindhoven/Olanda; Ora 22:05
Arbitru: Carlos Clos Gomez (Spania)
Arbitru asistent 1: Javier Aguilar Rodriguez (Spania)
Arbitru asistent 2: Luis Marco Martinez (Spania)
Arbitru aditional 1: Javier Estrada Fernandez (Spania)
Arbitru aditional 2: Jose Gonzalez Gonzalez (Spania)
Al patrulea oficial: Pau Cebrian Devis (Spania)
Observator-arbitri: Patritiu Abrudan (Romania)
Observator - joc: Jean-Louis Piette (Franta)

4 comentarii:

  1. Romania are numai fosti asistenti (Grigorescu, Abrudan) pe lista observatorilor internationali de arbitri? Unde sunt fostii arbitri FIFA din Romania retrasi in ultimii 10 ani?

    Ati promis acum cateva luni ca veti publica lista cu observatorii internationali de arbitri din Romania... Chiar nu se poate obtine o lista oficiala de la FRF/CCA?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred ca este vreo regula in privinta observatorilor internationali - referitor la specializare. Nu stiu nici unde sunt "fostii arbitri FIFA retrasi in ultimii 10 ani". Daca i-ati enumera, poate aflam mai exact la cine va referiti.

      In privinta promisiunii mele faceti o confuzie: NU AM PROMIS ca voi publica vreo lista. Am spus ca o sa va anunt daca aflu numele celorlalti observatori.

      Banuiesc ca dvs sunteti "Anonim"-ul care pe 15 septembrie 2012, ora 17:31, spunea: "Deci, N. Grigorescu si F. Ion au primit delegari internationale. Mai sunt si alti observatori internationali de arbitri in Romania?" Raspunsul meu suna exact asa: "Probabil ca da. Daca aflu, va anunt."

      Ștergere
    2. Nu este nici o regula, dar daca va uitati cu atentie la numele observatorilor din Liga Campionilor si Europa League veti regasi nume de fosti mari arbitri si mult mai putine nume de fosti asistenti. Printre altele, chiar dv. i-ati mentionat recent pe Levnikov si Pedersen (ambii fosti arbitri de Cupa Mondiala). Credeti ca este doar o coincidenta ca FIFA si UEFA folosesc ca observatori internationali fost arbitri intr-o proportie mult mai mare decat fosti asistenti? Daca luam in considerare ce ati publicat in acest blog, in sezonul actual au fost trei observatori de arbitri din Romania si toti trei fosti asistenti: N. Grigorescu, P. Abrudan, F. Ion. Printre fostii arbitri FIFA retrasi (si care nu sunt implicati in cluburi sau alte probleme) sunt I. Craciunescu, A. Huzu, C. Gheorghe, D. Craciun, M. Dorobantu. Nici unul dintre ei nu poate fi observator international?
      Este adevarat ca nu ati "promis" nici o lista, dar am crezut ca acel "daca aflu" insemna ca veti solicita o lista oficiala de la CCA. Credeam ca acea lista este o informatie publica si de interes pentru cititorii blogului Scoala de Arbitri.

      Ștergere
    3. Nu stiu daca nu au fost delegati si alti observatori din Romania la jocuri internationale. Eu am publicat doar numele pe care le-am gasit pe diverse site-uri. Nu stiu nici daca vreunul dintre fostii arbitri pe care i-ati enumerat in comentariu sunt observatori internationali si nici criteriile pe care trebuie sa le indeplineasca pentru a obtine acest statut. Am mai spus-o si cu alta ocazie: timpul nu-mi permite sa ma ocup atat cat mi-as dori de acest blog. Sunt multe subiecte pe care nu reusesc sa le mai abordez. De exemplu, ma chinui de cateva zile sa scriu despre ultimul joc international al lui Zoltan Szekely, dar n-am reusit sa o fac tocmai din cauza faptului ca sunt foarte ocupat. Sunt convins ca pe o parte dintre vizitatorii acestui blog i-ar interesa cine sunt observatorii internationali asa cum i-ar interesa si multe alte subiecte de care nu am reusit sa ma ocup. Sper ca pe viitor sa pot convinge macar 2-3 persoane ca si munca voluntara aduce satisfactii... chiar daca sunt doar sufletesti! Din pacate insa, lumea nu se prea inghesuie sa faca chestii d-astea... moca!

      Ștergere