"Cine are dreptate si rabdare pentru acela vine si timpul" - Goethe

sâmbătă, 12 noiembrie 2011

Inca un copil-arbitru lovit in Prahova / Un cap in gura, cadou de ziua lui

Claudiu Lubene (foto) este un copil din Ploiesti care astazi implineste 17 ani. O aniversare stricata de un jucator de la celebra formatie prahoveana CS Negoiesti. Celebra in urma scandalurilor in care a fost implicata!

Devenit arbitru in primavara lui 2010, Claudiu face parte din ultima generatie de cavaleri ai fluierului crescuti in perioada in care presedinte al CJA Prahova era asistentul FIFA Cristian Nica, schimbat anul trecut din functie. Probabil pentru vina de a aduce prea multi copiii la arbitraj si pentru faptul ca nu era de acord ca acestia sa fie calcati in picioare pe tapsanele prahovene. Dar asta este o alta discutie…

Conform Gazetei Sporturilor de astazi, incidentul s-a petrecut la meciul CS Negoiesti-CS Sirna, disputat miercuri, in faza judeteana a Cupei Romaniei. Arbitru asistent la acea partida, tanarul a fost lovit cu capul in gura de catre un jucator al gazdelor, nemultumit de o decizie a sa!

"N-am oprit jocul de frica. Mai erau vreo 20 de oameni în tribune si nici un jandarm sau politist", povesteste centralul Emil Mateescu pentru gsp.ro.

Dupa meci, Claudiu a mers la spital, unde a constatat ca, din fericire, “nu are fractura, ci doar o contuzie puternica la nas”, dupa cum scrie situl mai sus mentionat.

Lubene intentioneaza sa-l actioneze in judecata pe cel care l-a lovit. Ii urez succes, sperand ca nu va avea aceeasi soarta pe care au avut-o alti cinci colegi de-ai sai, victime ale agresiunilor! In 2010, la schimbarea lui Nica din functia de presedinte, Adrian Illyes, Mihai Amoraritei, Valentin Marinica, Irinel Georgescu si Ionel Gheonea aveau procese pe rol, sustinuti fiind la vremea respectiva de catre CJA Prahova! Nu vreau sa-l descurjez pe Claudiu, dar nu am auzit sa-i mai sustina cineva, dupa aceea, pe cei cinci!

In final sa mai spunem ca la cealalta linie se afla tot un copil, Florin Bureata, in varsta de 19 ani. Sa speram ca nici el si nici Lubene nu vor renunta dupa acest incident, asa cum s-a intamplat cu foarte multi colegi de-ai lor, speriati de “grozaviile” petrecute in fotbalul judetean. Si ne mai miram de ce nu vin copiii la arbitraj!

Click aici pentru a citi materialul din Gazeta Sporturilor!

PS: La multi ani, Claudiu!

6 comentarii:

  1. in ritmul acesta cred ca or sa ramana cavaleri ai fluierului cei cu varsta de peste 35 de ani daca nu cumva si ei dorindus-si sa se lase de acest sport dorindu-si sa isi vada nepotii.nu e de mirare faptul ca atunci cand cineva doreste sa devina arbitru se gandeste la primul lucru cum ar fi "de cat sa ma duc acolo sa i-au bataie si sa ma injure 200 de persoane ce sunt total pe langa regulament mai bine joc fotbal prin curtea scolii sau alerg pe unde apuc si dorm linistit pe perna mea"

    RăspundețiȘtergere
  2. probabil ca a fost in loc de urare,in loc sa ii ureze la MUlti ani,i-a aplicat o corectie fizica.

    RăspundețiȘtergere
  3. ALO, DL. IONUT,
    IA INTREABA-L TU PE JINGA DACA AZI LA BRAZI A AVUT CUMVA CEASUL RAMAS TOT PE ORA VECHE. IN MOMENTUL CAND FLUIERI FINALUL UNUI JOC CU 15 MINUTE MAI DEVREME, ADICA ATUNCI CAND GAZDELE CONDUCEAU LA LIMITA CU 3-2, TU CE CREZI CA E LA MIJLOC. aSA CA HAI SA NE GANDIM DE LA CINE PLEACA TOT FELUL DE CHESTII CA LA NEGOIESTI. MULTA SANATATE
    VIOREL DE LA CEPTURA

    RăspundețiȘtergere
  4. acest timp de evenimente sunt tot mai dese insa inainte era mult mai rau.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sincer NU o sa renunt nici o data la acest "sport" sa spunem asa, pentru ca acest microb al arbitrajului mi-a intrat in sange. Sperietura a fost pe loc, in acel moment al jocului, acum nu mai sunt speriat e totul ok. A fost o experienta pentru mine, nu tocmai placuta, dar s-a intamplat si nu regret nimic din tot ce am facut in acel moment, chiar am increde in continuare in mine pentru ca l-am ajutat pe colegul meu Emil Mateescu si am luat decizia corecta. Voi arbitra in continuare la orice joc dar si in CUPA ROMANIEI!!!Multumesc frumos pentru urare!

    RăspundețiȘtergere
  6. De ce oare nu se fac publice in presa locala tot felul de asemenea "evenimente" care se petrec pe maidanele ajf-iste ale lu' Lica? De ce nu se mediatizeaza sanctiunile care se dau? Pentru ca nu trebuie sa iasa la iveala faptul ca in contul unorI "atentii" care se dau de catre cei implicati in scandaluri, sunt scosi apoi "basma curata?" De ce oare nu exista transparenta? Pentru ca publicul cititor nu trebuie sa afle ca exista numeroase cazuri in care arbitrii agresati fizic pe teren de unii huligani au avut "placerea" ca dupa 2 etape sa li se rada in nas de catre acestia din nou? Fireste in calitate de jucatori ai acelorasi echipe sau, mai grav, echipieri ai altor grupari. Sub o alta identitate, desigur, mai exact pe fals! Cati oare dintre cei prinsi cu "ocaua mica" au fost exclusi din viata sportiva? Cat se mai tolereaza aceasta situatie de lipsa de organizare? Nu sunt politisti la terenuri, nu sunt oameni de ordine, nu sunt garduri, nu exista masuri de securitate. Se trimit niste copii in "jungla" unor maidane omologate de comisia de omologari ajf-ista. Cum s-au omologat unele tapsane? In baza caror regulamente? A celor numai de oamenii din subordinea lu' Lica stiute. Fotbalul prahovean decade pe zi ce trece tot mai mult din cauza mafiei ajf-iste.

    RăspundețiȘtergere